Meteen naar de inhoud
U bent hier: Home » Wat doet Tekstjuweel » Eindredacteur

Eindredacteur

Tekstjuweel kun je inzetten als eindredacteur. Wat je nodig hebt bepaal je natuurlijk zelf. Alles hangt af van je doelen en je beschikbare mogelijkheden om zelf bepaalde taken uit te voeren. Tekstjuweel kan je wel een handje helpen bij dit keuzeproces. Eén ding is zeker: Tekstjuweel heeft ervaring met zowel eindredactie als hoofdredactie.  

Eindredacteur of hoofdredacteur?

Wat zijn eigenlijk de verschillen tussen een hoofd- en eindredacteur? Wel handig om te weten als je voor een van beide opties moet kiezen. Daarom even de belangrijkste verschillen op een rij.

Als hoofdredacteur ontwikkel of bewaak je de bladformule. Verder bedenk je ideeën voor rubrieken, artikelen en reportages. Ook neemt een hoofdredacteur het hele productieproces over. Dan regel je alle kopij, het beeld, de vormgeving en het drukwerk. Daarnaast zorg je tijdens het productieproces voor een goede aansturing van fotografen en tekstschrijvers, vormgevers en drukkers. Natuurlijk bewaakt een hoofdredacteur ook de planning en deadlines. Zodat het eindproduct op tijd klaar is. Tekstjuweel neemt geen opdrachten meer aan als hoofdredacteur van een magazine of blad. Maar als eindredacteur is zij volledig inzetbaar.

Als eindredacteur controleert en begeleidt Tekstjuweel alle bijdragen. Ook die van andere bij de productie betrokken redacteuren en tekstschrijvers. Denk bijvoorbeeld aan een check op taal- en spelfouten. Of een toetsing aan vooraf vastgestelde inhoudelijke wensen. Een eindredacteur is zelf ook altijd redacteur. Dit houdt in dat Tekstjuweel ook zelf teksten schrijft.

Terug naar de hoofdvraag: waar kies je voor? Om daar achter te komen stelt Tekstjuweel je vragen. Welke doelen wil je bereiken? Kun je zelf taken op je nemen of wil je juist alles overdragen? Zo wordt duidelijk wat in jouw geval het meest passend is. Wat de uitkomst ook is: Tekstjuweel zorg voor een goed eindproduct dat op tijd klaar is. Zodat jij je kunt bezig houden met de rest van je werk!

Alleen een deel van de werkzaamheden

Natuurlijk is het ook mogelijk een deel van je communicatiewerkzaamheden aan Tekstjuweel uit te besteden. Samen bespreken we hoe we jouw wensen kunnen vertalen in concrete resultaten. En op welke manier en in welke mate Tekstjuweel je daarbij kan ondersteunen.

Zoek je een eind- of hoofdredacteur in de regio Utrecht die ook de productie van je magazine, brochure of folder begeleidt? Bel of mail! Ik help je graag verder.