Meteen naar de inhoud
U bent hier: Home » Publicatievoorbeelden » Webteksten die werken

Webteksten die werken

Goede webteksten moeten uitnodigen tot lezen en doorklikken. En een heldere structuur hebben zodat je niet de weg kwijt raakt.

Moet  je aan de slag met een nieuwe webtekst maar weet je niet waar je moet beginnen? Wil je een bestaande webtekst verbeteren? Laat mij je webteksten schrijven of redigeren. Dan krijg je webteksten die lezen als een trein en optimaal werken.

Zo schrijf je een goede webtekst

Schrijven voor het web vraagt om speciale taal. Korte zinnen en alinea’s. Begrijpelijke woorden, niet te ingewikkeld en niet al te vaktechnisch. Verder zijn pakkende tussenkopjes die hoog scoren in zoekmachines belangrijk. En natuurlijk een actieve schrijfstijl. Daarbij spreek je je lezer het liefst direct aan. Dat maakt de tekst meteen een stuk persoonlijker. Daarnaast gebruik je woorden als ‘worden’ en ‘zullen’ zo min mogelijk. De belangrijkste boodschap staat altijd vooraan. Bovendien moet de tekst goed vindbaar zijn in zoekmachines zoals Google.

Zoekwoorden bepalen

Een goede webtekst is opgebouwd uit een aantal van tevoren gekozen zoekwoorden. Meestal gebruik je hiervoor zo’n 3 zoekwoorden. Key-words waarop je gevonden wilt worden en die passen bij jouw boodschap. Daarom begint de eerste stap naar een goede webtekst met een zoekwoordenanalyse. Dat kan bijvoorbeeld met Google Adwords. Met zo’n keyword-tool kun je achterhalen welke woorden interessant zijn voor jouw boodschap.

Hoe beter de webtekst aansluit op de zoekwoorden die passen bij jouw onderneming, organisatie of initiatief, hoe beter je scoort op de resultatenlijst. Zo kan je doelgroep je goed vinden.

Het doel van je webtekst

Wil je dat de lezer contact met jou opneemt? Of gaat het er juist om dat  hij zoveel mogelijk producten van je koopt? Misschien vind je informeren en voorlichten het allerbelangrijkste doel van je webtekst. Belangrijk is om van tevoren te bepalen wat je met je webtekst wilt bereiken. Gebruik ook een duidelijke ‘call to action’ als je wilt dat een lezer je product afneemt of contact opneemt.

Kies voor Tekstjuweel

Zoek je een ervaren tekstschrijver voor je website? Iemand die bestaande webteksten redigeert, nieuwe teksten schrijft of je site verrijkt met mooie, inspirerende ervaringsverhalen? Neem dan snel contact op. Ik help je graag verder.

Anderen kozen al voor Tekstjuweel als webtekstschrijver. Bekijk een paar voorbeelden in één overzicht:

Webteksten