Meteen naar de inhoud
U bent hier: Home » Over Joke van der Leij-Tekstjuweel

Over Joke van der Leij-Tekstjuweel

contact

Ik ben Joke van der Leij en hou van verhalen. Over mensenduurzaamheid, zorg, en sociaal-maatschappelijke thema’s. Over zoveel. Ik studeerde Nederlands aan de universiteit van Utrecht en ging vanaf 1994 aan de slag als zelfstandig tekstschrijver.

Brede vorming 

Behalve Nederlands studeerde ik ook hoofdvak Blokfluit aan het Utrechts Conservatorium. Bijna dertig jaar gaf ik les aan verschillende muziekscholen en centra voor kunstzinnige vorming. Daarnaast was ik ruim vier jaar  freelance radioredacteur bij het kunst- en cultuurprogramma Finale (TROS).

“Wat muziek en radio maken met schrijven te maken heeft? Veel. Voor mij is schrijven muziek maken met woorden. Alles draait om de juiste toon en woordkeuze. En om de samenstelling van een uitgebalanceerde compositie met impact.”

Uitgebreide ervaring 

Ik werk voor allerlei opdrachtgevers en ben zeer ervaren in schrijven voor de zorg. Bijvoorbeeld voor Bartiméus, een instelling voor mensen die blind of slechtziend zijn. Of de Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden (tegenwoordig Stichting HoorMij) en de Oogvereniging in Utrecht. Voor deze laatste organisaties werkte ik als hoofdredacteur en ontwikkelde ik een heel nieuw ledenmagazine. Andere opdrachtgevers zijn onder andere ZonMW, Alfa & Zorg, de Parkinson Vereniging,  Tenzinger Healthcare, de gemeente Zeist, Mijn Groene Huis/Mijn Groene Bedrijf en de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Met techniek, economie en ICT heb ik niet zoveel. Dat laat ik daarom graag aan anderen over die daar weer goed in zijn.

Typisch Tekstjuweel

Betrokken, betrouwbaar, veelzijdig en een vleugje humor. Dat is typisch Joke van der Leij/Tekstjuweel. Je kunt mij inschakelen als tekstschrijver, tekstcorrector, eindredacteur of hoofdredacteur. Vandaag een goed verhaal over jouw organisatie. Morgen een pakkend interview met een ervaringsdeskundige voor je magazine. Dan weer de hele samenstelling en productie van jouw nieuwsbrief of jaarverslag. Ik ben van alle markten thuis. Natuurlijk kun je ook bij mij terecht voor SEO webteksten en korte pakkende berichtjes voor je digitale nieuwsbrief.

Deadlines mis ik zelden. En of ik nu zelf een artikel schrijf of hoofdredacteur ben: in alles stop ik al mijn energie en creativiteit.

Lid van de NVJ

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ). Ook kun je me vinden op LinkedIn en tekstschrijversplatform Woordkunstenaars.nl.

Meer weten over wat  ik voor je kan doen? Bel of mail! Ik help je graag verder.