Meteen naar de inhoud
U bent hier: Home » Over Joke van der Leij-Tekstjuweel

Over Joke van der Leij-Tekstjuweel

contact

Ik ben Joke van der Leij en houd van verhalen. Over mensenduurzaamheid, zorg, en sociaal-maatschappelijke thema’s. Over zoveel. Ik studeerde Nederlands aan de universiteit van Utrecht en ging vanaf 1994 aan de slag als zelfstandig tekstschrijver.

Brede vorming 

Behalve Nederlands studeerde ik hoofdvak Blokfluit aan het Utrechts Conservatorium. Bijna dertig jaar gaf ik les aan verschillende muziekscholen en centra voor kunstzinnige vorming waarvan bijna 25 jaar in Almere. Daarnaast was ik ruim vier jaar  freelance radioredacteur bij het kunst- en cultuurprogramma Finale (TROS).

“Wat muziek met schrijven te maken heeft? Veel. Voor mij is schrijven muziek maken met woorden. Alles draait om de juiste toon en woordkeuze. En om de samenstelling van een uitgebalanceerde compositie met impact.”

Uitgebreide ervaring 

Ik werk voor allerlei opdrachtgevers en ben zeer ervaren in schrijven voor de zorg. Bijvoorbeeld voor Bartiméus, een instelling voor mensen die blind of slechtziend zijn. Of de Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden (tegenwoordig Stichting HoorMij) en de Oogvereniging in Utrecht. Voor deze laatste organisaties werkte ik als hoofdredacteur en ontwikkelde een heel nieuw ledenmagazine. Andere opdrachtgevers zijn onder andere de Vereniging Palliatieve Zorg Nederland, ZonMW, Alfa & Zorg, de Parkinson Vereniging, Tenzinger Healthcare, de gemeente Zeist, Mijn Groene Huis/Mijn Groene Bedrijf en de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Met techniek, de financiële wereld, ICT en juridische onderwerpen heb ik niet zoveel. Dat laat ik daarom graag over aan anderen die daar weer goed in zijn. Onderwerpen die mij wél na aan het hart liggen zijn kunst & cultuur, duurzaamheid, natuur & milieu en mens & maatschappij.

Typisch Tekstjuweel

Betrouwbaar, ervaren en een vleugje humor. Dat is typisch Joke van der Leij/Tekstjuweel. Je kunt mij inschakelen als tekstschrijver, tekstcorrector of eindredacteur. Deadlines mis ik zelden. En of ik nu zelf een artikel schrijf of alleen de eindredactie doe: in alles stop ik al mijn kennis, energie en creativiteit.

Lid van de NVJ

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ). Ook kun je me vinden op LinkedIn.

Meer weten over wat  ik voor je kan doen? Bel of mail! Ik help je graag verder.